Els enginyers de Matelco ensenyen com optimitzar el rendiment dels seus analitzadors per a aigües pures


Analitzadors de la marca SWAN en una planta d’energia

El nostre servei tècnic compta amb un equip d’enginyers i tècnics qualificats. Persones especialment capacitades per a la formació del seu personal tècnic.

En aquesta entrada us expliquem una formació que recentment vam realitzar. Anava dirigida al personal de manteniment i del laboratori d’una planta d’energia. A les seves instal·lacions, vam poder aclarir tots els seus dubtes en el maneig i manteniment dels analitzadors de la marca SWAN.

Els enginyers de Matelco van exposar tota la seva experiència en analitzadors per a aigües pures. Vàren centrar les seves explicacions en el cicle aigua-vapor de la planta d’energia.

“El propòsit principal d’aquesta formació era aconseguir que el personal optimitzés al màxim el funcionament dels analitzadors.”

En el següent gràfic podem veure el cicle aigua-vapor. El sistema responsable de traslladar la calor, des de la caldera o intercanviador, fins a la turbina de vapor. Passant per la seva condensació posterior per tornar a l’equip que afegeix calor i tancant finalment el cicle representat .

En les plantes d’energia és comú que sorgeixin problemes en el rendiment del circuit aigua-vapor. Aquest problemes guarden una estreta relació amb l’acumulació de dipòsits o incrustacions i la corrosió. Per aquest motiu, és crucial un correcte control químic de l’aigua de caldera, vigilant diversos paràmetres com l’oxigen, pH, sals (conductivitat) i metalls.

Més concretament, es va analitzar de forma exhaustiva el funcionament i l’operativa del analitzador d’oxigen, el de sodi i el de sílice.

Com funcionen els nostres analitzadors per a aigües pures?

1 # Analitzador d’oxigen: aquest indicador s’ha de mantenir a una concentració (ppb) molt baixa per evitar problemes de corrosió.

2 # Analitzador de sodi. Proporciona un mitjà molt ràpid, selectiu i extremadament sensible per detectar impureses. És el primer catió que passa en una línia de desmineralització.

3 # Analitzador de sílice (SiO2). És el paràmetre més important en mostres de vapor. Això és per que tendeix a dipositar-se sobre els àleps de les turbines poden desestabilitzar i danyar-les.

Durant la formació, l’equip de Matelco va explicar amb detall diversos aspectes clau als assistents. Aspectes com el principi de mesurament, el cicle de mesura i com realitzar la posada en marxa i el manteniment necessari de cada analitzador.

El personal de la planta d’energia va tenir l’oportunitat de fer preguntes i aclarir tots els seus dubtes respecte a aquests analitzadors. També van poder participar en pràctiques de camp que van tenir lloc al final de la jornada formativa.

Els beneficis clau de la nostra formació en analitzadors Swan

Després de la formació, hem observat un augment immediat de la confiança i la tranquil·litat del personal de la planta d’energia. Sobretot en el maneig dels equips subministrats. Això és una garantia per potenciar la durabilitat i el rendiment òptim dels nostres analitzadors.

En síntesi, la nostra formació proporciona una comprensió sòlida sobre com treballar millor amb els analitzadors Swan i sobre el manteniment rutinari. Garanteix que els mesuraments funcionin de forma eficaç i que es disposi de personal tècnic amb experiència en l’ús dels equips.

Si estàs buscant formació en automatització de processos industrials , contacta’ns. T’oferirem el servei d’assessorament tècnic més adequat a les teves necessitats concretes.

Share :
Related Posts