Control de la càrrega orgànica en aigua potable – Segona part


Objectius que desenvoluparem en aquest article:

  1. Millora de l’eficiència en l’addició de productes químics en el procés de coagulació-floculació
  2. Detecció a temps de la saturació dels filtres per carbó actiu.
  3. Disminució de l’consum d’energia en el control de la desinfecció per UV i increment de la durabilitat de les llums.
  4. Emmagatzematge de l’aigua: assegurar la qualitat de l’aigua potable mesurant contínuament els
    contaminants orgànics abans de la distribució

 

 

Recordem on podem mesurar la càrrega orgànica en una planta d’aigua potable

medida-ami-sac254

La Presa d’aigua es va tractar en una primera part

 

COAGULACIÓ-FLOCULACIÓ-SEDIMENTACIÓ

La coagulació / floculació seguida de sedimentació / filtració és un procés per eliminar els sòlids en suspensió de naturalesa orgànica i inorgànica de l’aigua potable.

coagulacion-floculacion-sedimentacion

  • Monitorització de l’eliminació efectiva de matèria orgànica natural (NOM) en el procés de coagulació i sedimentació
  • Millora de la supervisió del procés, millorant l’eficiència i l’eficàcia de l’addició de productes químics i el consum d’energia.

Microorganismes + NOM + desinfectant ———> Microorganismes destruïts + subproductes de desinfecció (DPB), associats amb diversos tipus de cancel. Limitats a la RD 140/2003.

En el següent gràfic s’observa la formació de l’principal i més elemental d’aquests subproductes, el cloroform, en funció de el clor aplicat i temps de contacte, en una determinada aigua

cloroformo-cloro-aplicado

 

FILTRACIÓ

  • Monitorització de l’efectivitat de l’procés en la filtració per carbó actiu permetent millorar el pronòstic en l’extensió de la saturació de l’filtre, el que minimitza temps d’inactivitat inesperats.
  • Mesura abans i després de l’filtre de Carbó actiu.

Tendència a disminuir la diferència entre l’entrada i la sortida.

evolucion-filtro-carbono-activo

Nivells correctes de SAC 254nm a la sortida de l’filtre de carbó activo

 

DESINFECCIÓ UV

Verificar i optimitzar la correcta desinfecció mitjançant UV.

  • Control de procés, millorat mitjançant el monitoratge l’efectivitat i eficiència de la desinfecció UV.
  • Llum UV amb longitud d’ona <280nm destrueix l’ADN dels microorganismes.
  • L’eficiència de la desinfecció ve donada per la fórmula:
    Intensitat UV (expressada com a energia per unitat de superfície) x temps de resistència.
    La dosi d’UV adequada per a cada aplicació s’ha de tenir en compte la qualitat de l’aigua, l’envelliment de el tub d’arc, les especificacions de la indústria i els estàndards microbiològics.
  • Disminució de l’consum d’energia en el control de la desinfecció per UV i increment de la durabilitat de les llums

 

EMMAGATZEMATGE D’AIGUA

almacenamiento-agua

  • Assegura la qualitat de l’aigua potable mesurant contínuament els contaminants orgànics abans de la distribució.
  • El control de la càrrega orgànica resulta especialment important si es fa servir clor com a desinfectant, ja que reacciona amb les substàncies orgàniques i forma subproductes de desinfecció que són potencialment carcinògens, com els trihalometans (THM) i els àcids haloacéticos (HAA).

També és possible, una correlació amb diversos paràmetres basats en el carboni, sempre que la composició dels contaminants de l’aigua romangui constant.

Correlacions comunes:

DQO demanda química d’oxigen
COT: carboni orgànic total
DBO. demanda bioquímica d’oxigen

 

AMI SAC 254: GARANTEIX LA QUALITAT DE L’AIGUA POTABLE AMB MÉS SEGURETAT

  1. A les aigua superficials la càrrega orgànica natural pot ser molt variable, de manera que pot ser molt important la seva detecció en línia, per optimitzar el seu tractament i assegurar constantment una alta qualitat de l’aigua.
  2. Previsió i disminució dels subproductes de desinfecció (SPD)
  3. Optimització consum de floculants i / o coagulants.
  4. Comprovació de funcionament de decantadors.
  5. Tendències d’estat de filtres de Carbó actiu.
  6. En cas d’usar desinfecció per UV, analitzar el SAC 254, permet conèixer l’estat de la desinfecció

Share :
Related Posts